Menu

Bodycomplex

Kerkstraat 11
1851 Humbeek   
02 270 45 55
info@bodycomplex.be
BTW BE 0456 109 935

Yoga voor jong en oud

Online reserveren
Klik hier

Wilt u aan yoga gaan doen?
Dan kunt u bij Bodycomplex uit Humbeek ook yoga-lessen volgen. 

Yoga bestaat uit lichaamsoefeningen, houdingen en ademhalingsoefeningen die tot doel hebben inzicht te krijgen in lichaam én geest.

Onze supergemotiveerde yogadocente is Sofie Mees!

Foto by Fotograaf Sam Tang 

 

Yoga voor een gezonder leven

  • Door de beoefening van yoga op de juiste wijze ontstaat een betere gezondheid, meer energie en rust. Een noodzaak in deze gestresseerde tijden.

  • Rugklachten, hyperventilatie, constipatie, nervositeit, spijsverteringsklachten, slapeloosheid en meer worden verdreven.

  • Innerlijke rust, zelfvertrouwen en gezondheid ontstaan.

  • Yoga is een manier voor de mens om lichamelijk en geestelijk tot evenwicht, zelfkennis en inzicht te komen.

 

Yoga = voor iedereen

Het voordeel van yoga is dat het door iedereen, jong en oud, dun of dik, man of vrouw, naar eigen vermogen en eigen omstandigheden kan beoefend worden. Zonder vergelijken, prestatiedruk of competitie. Yoga is voor iedereen. Het maakt niet uit welke achtergrond je hebt, welk geloof, welke nationaliteit, welk geslacht of welke leeftijd. 

 

Yoga tijdens de zwangerschap
Yoga bij zwangerschap is mogelijk vanaf 14 weken zwangerschap tot zolang het comfortabel voelt voor jou. Yoga is tijdens de zwangerschap zeer heilzaam en ontspannend. Vandaar dat zwangerschapsyoga zo populair is. Vrouwen die yoga volgen tijdens de zwangerschap,  hebben meestal een vlottere bevalling dan vrouwen die nooit yoga gedaan hebben. Vergeet zeker de lesgeefster niet op de hoogte te stellen voor aanvang van de les, vermits je voor sommige oefeningen enkele aanpassingen krijgt.

 

Ons aanbod:

 

ACTIVE FLOW YOGA (Solar Vinyasa) elke maandag van 19u15 tot 20u15

In deze iets actievere vorm van hatha yoga gaan we van asana (= houding) naar asana in een vloeiende beweging ( = flow of vinyasa) en werken we de hele les naar een bepaalde eindpose toe. Elke sessie is anders. In sommige lessen wordt gefocust op evenwicht, in andere dan weer op kracht of souplesse. Sommige lessen zijn vurig en pittig, andere zijn eerder rustig en zacht. Voor elkeen wat wils in deze wekelijkse vinyasa yoga training.

Bodycomplex - yoga- sofie mees - humbeek

 

SOFT FLOW YOGA (Lunar Vinyasa)elke maandag van 20u30 tot 21u30

Een wekelijkse afspraak met deze soft flow yoga brengt je helemaal tot rust. We maken welgemeend onze agenda vrij voor een uurtje quality time voor en met onszelf. De buikademhaling en relaxatie zijn de rode draad doorheen deze lessen. In deze vorm van yin yoga blijven we net lang genoeg in een pose om volledig tot rust te komen en om ons bindweefsel zacht, maar effectief te laten rekken. Gewrichten en spieren worden soepeler en gezonder, rugklachten worden verminderd. Een weldaad voor lichaam én geest.

Softflowyoga - Sofie Mees - Bodycomplex - Humbeek

 

 

KINDERYOGA

elke woensdag van 14u tot 15u (start 8 januari 2020!)

Kinderyoga is anders dan yoga voor volwassenen. Op een speelse wijze leren we ons lichaam kennen. We nemen grappige en coole houdingen aan, testen keer op keer ons evenwicht, doen regelmatig aan ademhalingsspelletjes en oefenen elke week een vorm van relaxatie. Ook kinderen hebben in deze drukke tijden veel stress. Ze leren hier om weer dicht bij zichzelf te komen, maar bovenal maken we heel veel fun! Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Wil je eens kijken en mee ervaren hoe je kleine kapoen aan yoga doet? Af en toe worden er in het weekend familieyoga evenementen ingepland.

Bodycomplex - kinderyoga - sofie mees - humbeek

 

YOGALATES

elke donderdag van 19u15 tot 20u15

 Deze populaire nieuwe vorm van yoga wordt uitgeoefend op een matje en verenigt het beste van yoga en pilates. In yogalates gaan we van oefening naar oefening in een zachte en soms pittige flow-beweging, met de bedoeling het gehele lichaam te verstevigen. Buik, billen en benen komen zeker aan bod en ook armen en schouders moeten eraan geloven. Met af en toe een gepaste stretching als intermezzo. Een echte aanrader voor wie houdt van een total body workout, maar toch met de rust en sereniteit van een yogales.

Bodycomplex - Humbeek - Yoga - yogalates - pilates - sofie mees

 

STRETCH YOGA (Yinyoga)

elke donderdag van 20u30 tot 21u30

Stretching is in deze tijden meer van belang dan ooit. We staan op, stappen in onze wagen, zitten of staan vervolgens uren op ons werk, rijden met onze wagen terug naar huis en vinden onze welverdiende ontspanning in de zetel voor de TV. In deze les blijven we een aantal minuten in een houding liggen. Zo worden spieren en gewrichten gestretcht waarvan je misschien het bestaan niet eens meer afwist. Ideaal bij lage rugpijn, verkorte hamstrings, stijve nek, pijnlijke en stramme schouders.

Stretch yoga is ook zeer efficiënte voor blessurepreventie bij sporten zoals voetbal, basket, lopen, zwemmen,...

Bodycomplex - Humbeek - sofie mees - yoga - stretch - stretchyoga

 

 

FAMILIE YOGA

Een leuk yoga-avontuur voor het ganse gezin!

Even quality time maken voor elkaar. Alles mag, niets moet. Ervaar een uurtje rust, beweging en relaxatie met al je dierbaren om je heen en ontdek wat dat alles met je lichaam doet. Iedereen is welkom! Voorkennis van yoga is geen vereiste, de oefeningen worden in een relaxte sfeer uitgelegd, aangeleerd en uitgeoefend.

 

Familieyoga gaat door van 10u tot 11u op:

Voorlopig hebben we nog geen planning voor familieyoga.

De workshop gaat door vanaf een minimum van vier inschrijvingen. Gelieve je hiervoor dus in te schrijven. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun begeleiders. 10€ per deelnemer voor een proefles of via een beurt op je 10-beurtenkaart van de fitness (1 beurt per deelnemer).

Bodycomplex - Humbeek - yoga - familieyoga

 

 

Hoe zeker zijn van je matje?
Reserveren kan online via de reservatiebuttom voor leden met een geldige lid- en beurtenkaart (klik op "online reserveren"), aan de fitnessbalie of telefonisch tijdens openingsuren. Annuleren kan via dezelfde weg ten laatste dezelfde dag voor 15 u 's middags of online ten laatste 6 uur voor aanvang van de les*.

* Bij niet annuleren wordt de les aangerekend ! Let op: annuleren via e-mail is geen garantie, vermits wij niet in de mogelijkheid zijn constant onze e-mails te checken.

Yoga kan per beurt of met een 10- of 20-beurtenkaart.

Indien u ons wil bereiken of een afspraak voor een intake-gesprek wenst te maken, kan dit via onze contactpagina. U bent natuurlijk ook altijd welkom voor een vrijblijvend bezoek.

 

Winterseizoen
Van 03/09 tot 01/06

Maandag:

Active flow yoga: 19u15 tot 20u15

Soft flow yoga: 20u30 tot 21u30

Woensdag: start 8 januari 2020!

Kinderyoga : 14u tot 15u

Donderdag:

Yogalates: 19u5 tot 20u15

Stretchyoga: 20u30 tot 21u30

 

Zomerseizoen tot 31/08/18
Van 1 juni tot 15 juli

Maandag:

Flow yoga: 20 u tot 21u

Geen les van 15/07 tot 31/08

Nieuwsbrief

Openingsuren

Fitness

Ma: 13u30 - 22u00

Di: 8u30 - 13u00 & 13u30 - 22u00

Wo: 13u30 - 22u00

Do: 8u30 - 13u00 & 13u30 - 22u00

Vr: 13u30 - 20u30

Za - Zo: 09u00 - 13u00

Feestdagen gesloten
Bodycomplex

02 270 45 55

Kinesitherapie & Gezondheidscoaching

Enkel op afspraak via 02 270 14 74

Top